Egenmelding

Du kan miste retten til sykedager

Dagene du kan melde egen sykdom til sjefen er talte, og egenmelding-dagene kan bli inndratt ved misbruk.

FRA EGEN- TIL SYKMELDING: Oppsøker du ikke lege og får sykmelding umiddelbart etter utløpet av egenmeldingsperioden, faller retten til sykepenger bort for egenmeldingsdagene i forkant, advarer juridisk rådgiver. Foto: NTB
FRA EGEN- TIL SYKMELDING: Oppsøker du ikke lege og får sykmelding umiddelbart etter utløpet av egenmeldingsperioden, faller retten til sykepenger bort for egenmeldingsdagene i forkant, advarer juridisk rådgiver. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er den mange som er borte fra jobb grunnet egen sykdom, eller må være hjemme med syke barn.

Dersom sykdommen er kortvarig, er det egenmelding som gjelder. Det vil si at den ansatte melder fra til arbeidsgiver om arbeidsuførhet grunnet sykdom eller skade uten å legge fram sykmelding.

Men hvor mange ganger kan egenmelding brukes i løpet av et år? Og er det greit å være syk nok for å komme på kontoret, men frisk nok til å ha hjemmekontor?

Begrensede egenmelding-dager

For å kunne benytte deg av egenmelding for egen sykdom, må du ha jobbet minst to måneder hos din nåværende arbeidsgiver, mens ved barns sykdom kan du bruke egenmelding etter kun fire uker, opplyser juridisk rådgiver Jørgen Brostrøm på Simployer.no.

Hvor mange egenmelding-dager har du?

  • Dersom bedriften følger IA-ordningens regler for egenmelding, kan du bruke egenmelding åtte sammenhengende dager, og totalt 24 dager i løpet av 12 måneder.
  • Hvis ikke, er grensa tre dager i løpet av en 16-dagersperiode, samt fire egenmeldingsperioder i løpet av 12 måneder.
  • Du kan ikke bruke egenmelding for halve dager, hvis du eksempelvis går hjem fra jobben midt på dagen.

Hvis du har vært borte fra jobben i mer enn 14 dager, må du tjene opp retten til å benytte egenmelding på nytt, men dette gjelder ikke ferie eller avspasering.

Avhengig av hva fraværet skyldes, må du altså jobbe i fire uker eller to måneder for å få rett til å bruke egenmelding igjen.

Egenmelding kan kun benyttes når arbeidsgiver betaler for sykefraværet. Når Nav betaler, godtas aldri egenmelding.

HURTIGTEST: Mange er godt vant med å ta coronatest på egenhånd, men gjøres det riktig? Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Egenmelding erstattes med hjemmekontor

Nå har jo mange bedrifter blitt godt «trent» med hjemmekontor. I hvilken grad er det akseptabelt at en ansatt har hjemmekontor når han/hun er for syk til å være fysisk på kontoret eller er hjemme med sykt barn?

- Hjemmekontor vil da et godt tiltak mot sykefravær og fungere som et sykefraværsreduserende tiltak. Mange benyttet nok dette tiltaket før pandemien også, mens andre har fått dette som et nytt tiltak etter erfaringene under pandemien, svarer Brostrøm overfor DinSide.

- I tillegg kan det gjøre det enklere å komme tilbake eller trappe opp i forbindelse med lenger sykefravær ved at en ansatt kan følge med på møter, e-post eller arbeide med oppgaver uten å reise til jobb, fortsetter han.

Det er imidlertid en god idé at arbeidstaker og sjefen avtaler hvilke oppgaver som kan løses fra hjemmekontor, slik at begge parter er innforstått med hva som gjøres ved delvis sykdom eller delvis sykt barn.

Men kan en arbeidstaker egentlig være for sjuk til å dra på kontoret, men frisk nok for hjemmekontor?

- Ja, det er mulig. Vi kan tenke oss at symptomene arbeidstakeren har er av den art at de fint kan kombineres med arbeid på hjemmekontor, men ikke lar seg kombinere med samvær med andre mennesker, svarer Brostrøm på dette.

Kortere reisevei og det å slippe å møte mennesker kan også gjøre det lettere å jobbe hjemmefra når formen ikke er på topp, ifølge rådgiveren.

Som forelder har du rett på et visst antall omsorgsdager - les mer her:

Må meldes riktig

Våkner du en morgen med vond hals, feber og slapphet, er det enkleste å sende sjefen en SMS om du er for syk til å jobbe.

Men er det nok? Kan sjefen kreve at du ringer eller sender e-post for å varsle om et sykdomsfraværet?

- I folketrygdloven er det ikke krav om at ansatte skal ringe inn et sykefravær. For at du skal ha rett til sykepenger, er det nok at du melder fra om sykdom på SMS eller e-post, selv om en slik melding kan være brudd på bedriftens retningslinjer, opplyser Atle Sønsteli Johansen, leder for LOs juridiske avdeling, til Fagbladet.

Egenmelding kan leveres skriftlig eller muntlig. Når den ansatte gjenopptar arbeidet etter sykefraværet, kan arbeidsgiver imidlertid kreve skriftlig bekreftelse på den muntlige egenmeldingen, altså en egenerklæring, ifølge Brostrøm i Simployer.

Kan koste deg egenmelding

Sett at du blir langvarig syk og borte fra jobb utover de tildelte egenmelding-dagene - da bør du passe på:

Hvis du ikke oppsøker lege og får sykmelding umiddelbart etter utløpet av egenmeldingsperioden, faller retten til sykepenger bort for eventuelle egenmeldingsdager i forkant, advarer Brostrøm.

Egenmelding kan heller ikke brukes rett etter en periode med sykmelding, selv om det er snakk om ny sykdom. Du må minst gjenoppta arbeidet én dag, for igjen å kunne bruke egenmelding.

Og hva om sjefen mistenker at en ansatt misbruker egenmelding-ordningen ved egen og barns sykdom?

Da kan arbeidsgiver inndra en arbeidstakers rett til å benytte egenmelding. Men om arbeidsgiver skal inndra retten til å bruke egenmelding, enten det dreier seg om misbruk eller forbruk av maksimalt antall tilfeller, må den ansatte varsles skriftlig og få mulighet til å uttale seg.

Å inndra retten til å bruke egenmelding uten å varsle, og uten å gi arbeidstaker anledning til å uttale seg, vil være i strid med loven.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer