Du kan reise på 1. klasse!

Du er sikkert kjent med statens reiseregulativ. Satsene er endret 1. mars 1999. Vi gir deg tallene. Regulativet inneholder i tillegg en del spennende ting du kanskje ikke var klar over. Visste du for eksempel at du kan reise på første klasse dersom du tar tog eller skip?

Publisert

Regulativet er som kjent malen også for de fleste private bedrifter. Reiseregulativet inneholder veiledende satser for hva staten eller din bedrift tillater at reisen koster. Nå er det kommet nye satser for innenlandsreiser gjeldende fra 1. mars 1999.

Klikk på disse lenkene for å se de nye satsene for: 3327 TARGET="_top">kost og 3328 TARGET="_top">losji

Første klasse på tog eller båt

I tillegg til satsene for kost og losji inneholder statens reiseregulativ retningslinjer for hvor mye selve reisen skal koste og for hvilke transporttyper du kan velge.

Hovedregelen i statens reiseregulativ er at reisen skal skje på den hurtigste og billigste måte så langt dette er forenlig med en effektiv og forsvarlig utførelse av jobben/oppdraget.Rabatter skal brukes mest mulig, men behøver ikke tas i bruk dersom det medfører forlenget reisetidMen et annet sted i det omfattende dokumentet finner vi følgende tekst:

"Ved bruk av rutegående skyssmidler dekkes faktisk medgåtte, legitimerte utgifter for den plass/klasse tjenestemannen har benyttet:skip: billett til beste eller nest beste klassetog: billett 1. klasserutefly: ordinær billett- Selv om regulativet som du riktig påpeker tillater reiser på 1. klasse på tog og skip er hovedregelen at billigste offentlige kommunikasjon skal benyttes, sier avd. direktør i AAD Randi Stensaker til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer