Kjøpe gaver på nett

Du kan sende gaven direkte til mottaker

Men ytterst få norske nettbutikker pakker den inn for deg.

SEND DIREKTE: De fleste nordmenn velger å få gaven hjem til seg selv først, for så å pakke den inn på ny før de gir eller sender den videre. Men det er fortsatt mulig å sende direkte til mottakeren. Foto: Africa Studio/Shutterstock/NTB scanpix
SEND DIREKTE: De fleste nordmenn velger å få gaven hjem til seg selv først, for så å pakke den inn på ny før de gir eller sender den videre. Men det er fortsatt mulig å sende direkte til mottakeren. Foto: Africa Studio/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Netthandelen øker fortsatt, og i år vil nok enda flere velge å gjøre deler av julehandelen på nett.

De fleste synes nok det er hyggeligst å få gaven av giveren selv, pent innpakket med hilsen eller etikett.

Men hva som du ønsker å glede en nevø eller tante på den andre siden av landet, uten å ha mulighet til å møte opp? Ville det ikke da vært mye enklere å få nettbutikken til å pakke inn gaven og sende den direkte, istedet for at du skal gjøre jobben selv?

- Ikke mange som gjør det

Verdens største nettbutikk, Amazon.com i USA, har store automatiske systemer for å pakke inn gaver. Det samme har flere andre nettbutikker i USA.

I Norges største nettbutikk Komplett.no er det annerledes. Der er det få kunder som ønsker at varen sendes til en annen adresse enn sin egen, og innpakking driver de rett og slett ikke med.

- Det kan jo tenkes at innpakking kan komme etter hvert, men vi har så langt valgt å ikke prioritere det. Med det store volumet vi har i dag, ville innpakking trolig bety økte kostnader, sier kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer