Du kan sjekke akkurat nå

Selvangivelsen ligger på nettet.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange venter fortsatt utålmodig på at selvangivelsen skal finne veien til postkassen, men fra og med i dag ligger alle selvangivelsene ute på nettet.

Selvangivelsen din finner du på altinn.no eller hos skatteetaten.no, men det krever at du har PIN-kodene fra Skatteetaten foran deg. Disse PIN-kodene fikk du tilsendt i et eget brev i desember, de blir ikke lenger sendt ut sammen med skattekortet eller selvangivelsen.

Virker ikke PIN-koden?

Penger til gode?

Når du ser selvangivelsen din, får du en god pekepinn på om du har penger til gode, eller om du må betale restskatt til staten. Men kanskje har du betalt for mye skatt? Før du leverer: - Disse punktene bør du sjekke! Hvis du ikke har mottatt PIN-kodebrevet, bør du ringe MinIDs brukerstøtte på 800 30 300, melder Skatteetaten. Hvis du har brukt opp, eller mistet PIN-kodene, kan du bestille nye på skatteetaten.no/pin.

Selvangivelsen - den vanligste tabben

Du kan levere i dag

Fra og med i dag kan du også levere selvangivelsen elektronisk. Leveringsfristen er 30. april.

I fjor ble ordningen med stille aksept innført. Den innebærer at du kan droppe levering av selvangivelsen dersom du ikke har endringer i forhold til den forhåndsutfylte du får tilsendt fra Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer