Du kan sjekke hva kredittbyråene vet

Uoppgjorte krav må betales før du kan søke boliglån.

Om regningene har hopet seg opp, kan du enkelt sjekke om en av dem har utviklet seg til å bli en betalingsanmerkning. Foto: Istock
Om regningene har hopet seg opp, kan du enkelt sjekke om en av dem har utviklet seg til å bli en betalingsanmerkning. Foto: Istock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du betalingsanmerkninger havner du på bankenes svarteliste, og du blir automatisk diskvalifisert fra å få innvilget boliglån. De fleste leverandører av abonnementstjenester kredittsjekker også kundene sine før de inngår avtaler.

Få oversikt

Det første viktige skrittet når du skal rydde opp i økonomien, er å skaffe deg oversikt over ubetalte regninger, inkassokrav og betalingsanmerkninger. Kredittbyårene er pliktig til å gi deg informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger gratis.

Sløser du? Christer brukte sløsekalkulatoren for å få hjelp

Fyll ut dette enkle skjemaet på Gjeldsoffer-Alliansens nettsider, og du vil motta svar tilbake fra kredittopplysningsforetakene til din folkeregistrerte adresse.

Betalingsanmerkninger skal i de fleste tilfeller slettes med en gang kravet er innfridd – og du kan igjen ta i bruk tjenester som du har vært utestengt fra.

Klar for å starte med blanke ark? Slik går du frem for å kvitte deg med betalingsanmerkningene

Hva er egentlig en betalingsanmerkning?

En kundeundersøkelse blant unge bankkunder viser at 6 av 10 ikke vet hva en betalingsanmerkning er, opplyser Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer