Du kan slippe unna renter på restskatten

Men da må du betale innen 31. mai.

RESTSKATT? Fikk du baksmell på skatten, lønner det seg å betale innen 31. mai, ikke minst om det er snakk om et større beløp. Foto: TUVA MOFLAG
RESTSKATT? Fikk du baksmell på skatten, lønner det seg å betale innen 31. mai, ikke minst om det er snakk om et større beløp. Foto: TUVA MOFLAG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viste årets selvangivelse at du har betalt for lite i skatt, kan det lønne seg å betale restskatten allerede nå. – Hvis du betaler inn det du er trukket for lite i skatt innen 31. mai, slipper du renter på restskatten. Vi er opptatt av at folk skal betale riktig skatt, og oppfordrer alle som vet de skal betale restskatt til å bruke denne ordningen slik at de unngår renter, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten i en pressemelding.

Så mye får du utbetalt i feriepenger

Rente for hele året

Ikke minst gjelder dette de som skylder litt større beløp, hvor renten utgjør noen kroner ekstra. Ifølge Skatteetaten er rentetillegget 1,08 prosent per år, beregnet fra 1. juli 2013 til forfall for første termin for restskatt i 2014. Betaler du ikke restskatten nå, vil alle som skylder mer enn 1.000 kroner få delt opp restskatten i to beløp.

Disse innbetales tre og åtte uker etter at den enkeltes skatteoppgjør er klart. Får man skatteoppgjøret 25. juni, har man altså betalingsfrister 20. august og 24. september.

Les også hvor mye staten kan gi deg i purregebyr

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer