Betale restskatt

Du kan søke om betalingsutsettelse

Dette gjør du om du fikk baksmell på skatten og er i en vanskelig økonomisk situasjon.

RESTSKATT: Ble det en betydelig baksmell, samtidig som du er i en vanskelig økonomisk situasjon? Da bør du lese saken under. Foto: Norges Bank.
RESTSKATT: Ble det en betydelig baksmell, samtidig som du er i en vanskelig økonomisk situasjon? Da bør du lese saken under. Foto: Norges Bank. Vis mer
Publisert

Minst 822.000 nordmenn må betale restskatt for 2019, viser tall fra Skatteetaten.

Men, hva gjør du om du er en av de dette gjelder, samtidig som du er i en vanskelig situasjon økonomisk på grunn av coronakrisen?

Ifølge finansdepartementet kan de som ikke klarer å overholde betalingsfristen søke om betalingsutsettelse.

Skal betales i august

Statssekretær Magnus Thue (H) sier til Dinside at de har stor forståelse for at mange kan være i en vanskelig økonomisk situasjon som følge av permittering.

- Utgangspunktet er at restskatten må betales ved forfall, det vil si tre uker etter at skatteyter mottok skatteoppgjøret, men likevel tidligst 20. august 2020, sier Thue.

Dette bekreftes av Skatteetatens Lene Marie Ringså.

- Restskatten forfaller først 20. august, og skatteytere som får restskatt vil ikke få skatteoppgjøret sitt før tidligst i juni, som i fjor, sier Ringså.

Thue sier videre at for personlige skatteytere vil restskatt som overstiger tusen kroner, forfalle i to terminer. Andre termin forfaller fem uker etter første termin.

Betalingsutsettelse på restskatt

Statssekretær Magnus Thue sier videre at skatteytere som ikke klarer å overholde betalingsfristen, kan søke om betalingsutsettelse.

- Gjennom slike ordninger kan de gis mulighet for å betale restskatten i flere avdrag. Det kan også være mulig å få utsatt frist for betalingen av restskatt. Søknad om betalingsutsettelse sendes til skatteoppkreveren i kommunen der skattytere bor, sier Thue.

Lene Marie Ringså påpeker at du ikke kan søke om utsatt betalingsfrist for restskatt allerede nå.

- Søknader om å få utsatt restskatt når den tid kommer skal rettes til skatteoppkreverne i kommunene, som foretar individuelle vurderinger. Det er ikke noen endring i regelverket på dette området så langt, sier Ringså.

Her finner du oversikt over skatteinnkreverne landet rundt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer