Betale restskatt

Du kan søke om betalingsutsettelse

Dette gjør du om du fikk baksmell på skatten og er i en vanskelig økonomisk situasjon.

RESTSKATT: Ble det en betydelig baksmell, samtidig som du er i en vanskelig økonomisk situasjon? Da bør du lese saken under. Foto: Norges Bank.
RESTSKATT: Ble det en betydelig baksmell, samtidig som du er i en vanskelig økonomisk situasjon? Da bør du lese saken under. Foto: Norges Bank. Vis mer
Publisert

Minst 822.000 nordmenn må betale restskatt for 2019, viser tall fra Skatteetaten.

Men, hva gjør du om du er en av de dette gjelder, samtidig som du er i en vanskelig situasjon økonomisk på grunn av coronakrisen?

Ifølge finansdepartementet kan de som ikke klarer å overholde betalingsfristen søke om betalingsutsettelse.

Skal betales i august

Statssekretær Magnus Thue (H) sier til Dinside at de har stor forståelse for at mange kan være i en vanskelig økonomisk situasjon som følge av permittering.

- Utgangspunktet er at restskatten må betales ved forfall, det vil si tre uker etter at skatteyter mottok skatteoppgjøret, men likevel tidligst 20. august 2020, sier Thue.

Dette bekreftes av Skatteetatens Lene Marie Ringså.

- Restskatten forfaller først 20. august, og skatteytere som får restskatt vil ikke få skatteoppgjøret sitt før tidligst i juni, som i fjor, sier Ringså.

Thue sier videre at for personlige skatteytere vil restskatt som overstiger tusen kroner, forfalle i to terminer. Andre termin forfaller fem uker etter første termin.

Betalingsutsettelse på restskatt

Statssekretær Magnus Thue sier videre at skatteytere som ikke klarer å overholde betalingsfristen, kan søke om betalingsutsettelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.