Gebyr på lønns- og brukskonto

Du kan spare 4.600 kroner i året på å bytte dagligbank

Finansportalens nye tjeneste lar deg sjekke gebyr og avgifter, slik at du får den beste banken til brukskortet ditt.

ETT GEBYR HER, ETT GEBYR DER: Hver gang du bruker bankkortet, kommer det et gebyr i tillegg til summen du betaler for det du kjøper. Du kan spare en god del penger på å bytte dagligbank, og en ny tjeneste fra Finansportalen hjelper deg å finne det beste alternativet for deg. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
ETT GEBYR HER, ETT GEBYR DER: Hver gang du bruker bankkortet, kommer det et gebyr i tillegg til summen du betaler for det du kjøper. Du kan spare en god del penger på å bytte dagligbank, og en ny tjeneste fra Finansportalen hjelper deg å finne det beste alternativet for deg. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange ganger trekker du bankkortet i løpet av dagen?

Kanskje tre ganger for en kopp kaffe og et par ganger på butikken, og så betaler du gjerne noen regninger om kvelden og fører over ukelønn til barna dine.

Hvor mange korttrekk blir dette i løpet av uka, måneden og året?

Ifølge Forbrukerrådet tenker de fleste av oss sjelden på at mange banker tar seg god betalt for lønns- og brukskontoer. Ofte sniker gebyrer og kostnader seg på over tid.

Derfor har Finansportalen lansert en nettjeneste hvor du kan sjekke kostnadene knyttet til din dagligbank ut fra hvordan du bruker den.

– Alle har en dagligbank, men nesten ingen flytter på lønnskontoen. Dermed er disse kontoene perfekte melkekyr for finansbransjen, sier Elisabeth Realfsen, daglig leder i Finansportalen.

Spar nesten 3.000 kroner årlig på å bytte bank

Et eksempel på forskjellene mellom bankene kan se slik ut:

  • Billigst: Dersom du er 40 år med en gjennomsnittlig nettolønn på 33.200 kroner i måneden, er den billigste lønnskontoen hos OBOS-banken, hvor du faktisk går 100 kroner i pluss hvert år.
  • Dyrest: Hjelmeland Sparebank er det dyreste alternativet, med årlige nettokostnader på 2.714 kroner og en innskuddsrente på 0,05 prosent.

Men det er ikke sikkert at dette er den beste og dårligste banken for alle i 40-årsalderen med snittlønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer