Hvor mange ganger trekker du bankkortet i løpet av dagen?
Kanskje tre ganger for en kopp kaffe og et par ganger på butikken, og så betaler du gjerne noen regninger om kvelden og fører over ukelønn til barna dine.
Hvor mange korttrekk blir dette i løpet av uka, måneden og året?
Ifølge Forbrukerrådet tenker de fleste av oss sjelden på at mange banker tar seg god betalt for lønns- og brukskontoer. Ofte sniker gebyrer og kostnader seg på over tid.
Derfor har Finansportalen lansert en nettjeneste hvor du kan sjekke kostnadene knyttet til din dagligbank ut fra hvordan du bruker den.
– Alle har en dagligbank, men nesten ingen flytter på lønnskontoen. Dermed er disse kontoene perfekte melkekyr for finansbransjen, sier Elisabeth Realfsen, daglig leder i Finansportalen.
Spar nesten 3.000 kroner årlig på å bytte bank
Et eksempel på forskjellene mellom bankene kan se slik ut:
- Billigst: Dersom du er 40 år med en gjennomsnittlig nettolønn på 33.200 kroner i måneden, er den billigste lønnskontoen hos OBOS-banken, hvor du faktisk går 100 kroner i pluss hvert år.
- Dyrest: Hjelmeland Sparebank er det dyreste alternativet, med årlige nettokostnader på 2.714 kroner og en innskuddsrente på 0,05 prosent.
Men det er ikke sikkert at dette er den beste og dårligste banken for alle i 40-årsalderen med snittlønn.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger