Du kan spare flere tusen i måneden

Se hvor mye det faktisk koster å pendle med bil.

Å pendle med bil er langt dyrere enn å pendle kollektiv. Samtidig avhenger det av at kollektivtilbudet i ditt område er et godt alternativ.  Foto: Colourbox
Å pendle med bil er langt dyrere enn å pendle kollektiv. Samtidig avhenger det av at kollektivtilbudet i ditt område er et godt alternativ. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsavgift, service, EU-kontroll, forsikring. Listen over utgifter når du eier bil er lang, og slett ikke alle tenker over hvor mye det faktisk koster å være bileier.

Forbrukerrådet har sett på hvor mye du kan spare på å pendle kollektiv framfor å velge bilen. Pendler du langt, kan det fort være snakk om tusenlapper spart - i måneden.

>> – Denne bilforsikringen er helt unødvendig!

Spar opptil 4.000 kroner

Ifølge Opplysningskontoret for Veitrafikken koster det rundt 95.000 kroner å eie en ny familiebil med 15.000 kilometer i årlig kjørelengde.

Forbrukerrådet har sammenlignet flere pendlerstrekninger, og sett på hvor mye man sparer om man lar bilen stå hjemme, eller om man har en bil mindre.

Å pendle kollektivt fra Drammen til Oslo koster 1.580 kroner om du reiser kollektivt. Pendler du derimot den samme strekningen med bil, koster dette over 5.000 kroner i måneden. Altså kan du spare i overkant av 2.000 kroner måneden.

Pendler du langt, og dropper å eie en ekstra bil, kan det være over 4.000 kroner å spare i måneden.

Her får du flere eksempler på hva det koster å pendle med de forskjellige alternativene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer