Du kan spare hundrelapper på denne

20 prosent billigere hos Toys R Us.

Foto: Lego/montasje
Foto: Lego/montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lego til jul? Det kan virkelig lønne seg å sjekke prisene før du handler.

Vi har tatt en mini-prissjekk på Star Wars-lego: Du kan spare opptil 20 prosent på å velge riktig lekebutikk ...

Ifølge HSH vil julehandelen i år utgjøre 11,9 milliarder kroner. Dette er 11,9 milliarder kroner mer enn gjennomsnittet resten av året - som igjen betyr et merforbruk på omkring 2.500 kroner per nordmann i desember.

1.499 eller 1.199?

Vi har sjekket prisen på byggesettet Venator-class Republic Attack Cruiser (art. nr. 8039) i norske lekebutikker og noen nettbutikker. De fleste butikkene forlanger 1.499 kroner for dette byggesettet, som er på linje med prisen oppgitt i nettbutikken til Lego.

Men det finnes unntak - og i dette tilfellet heter unntaket Toys R Us. Her får du byggesettet for 1.199 kroner - som altså er 300 kroner rimeligere enn hos de fleste konkurrentene. Du skal merke deg at prisen hos Toys R Us er en kampanjepris, som varer ut året (tom. 31. desember). Normalpris på dette produktet hos Toys R Us er 1.399 kroner - fremdeles rimeligere enn konkurrentene, om enn kun en differanse på 100 kroner.

Lego-sjekk (Produkt: 8039 Venator-class Republic Attack Cruiser)
ButikkPris Merknad
Brio butikken1499 
Toys R Us1199 
BR leker1499 
Ringo leker1499 
Familiebutikken.no (nettbutikk)1329Porto tilkommer.
Ringoshop.no (nettbutikk)1499Porto tilkommer.
Eurotoys.dk/no (nettbutikk)1267,75Inkl. pakking og forsendelse. Toll tilkommer.
Lego shop (nettbutikk)1499Pluss 145 kroner i frakt.
Toys R Us i Sverige (svenskehandel)974Nærmeste butikker til norskegrensa er Göteborg eller Karlstad.
Prisene er innhentet 14. desember. Eventuelle kampanjer gjelder i alle fall tom. julaften, og hos noen helt til nyttår. Med forbehold om feil og endringer.


Vi gjør oppmerksom på at utvalg kan variere fra butikk til butikk.

EU med lekeråd

VG sjekket nylig prisene på et større antall leker hos Extra-leker, BR-leker, Brio, Ringo og Toys R Us - og fant at totalt sett var Extra-leker den billigste leketøyskjeden, fulgt av Toys R Us på 2. plass.

En pristest på Lego utført av den danske avisen Politiken, viser at danskene betaler 85 prosent mer for legoklossene enn britene - og 21 prosent mer enn tyskerne. Dette er priser fra Legos egen nettbutikk.

Hva bør du tenke på, før du går ut i lekebutikken og handler leker til dine eller andres barn? EU har kommet med en rekke råd til hva du bør overveie, før du handler. Dette er råd som skal hjelpe forvirrede forbrukere under julens lekehandel - og handle julegaver som ikke kan utøve en fare for småingenes liv og helse. Du kan se rådene i boksen nedenfor.

EUs lekeråd

1. Kjøp kun CE-merkede leker og les instruksjonene nøye. Legg særlig merke til alder og forsiktighetsregler.

2. Kjøp leker ut fra barnets alder, ferdigheter og utvikling. Leker i hendene på feil barn kan sette barnet i risiko for skade. Følg og les aldersinstruksjonene - spesielt for barn i alderen 0-3 år.

3. Gi ikke barn under tre år leker med smådeler, da barn i denne aldersgruppen har for vane å putte ting i munnen, noe som kan medføre kvelningsrisiko. Sjekk at øyne på bamser og dukker er påsydd forsvarlig.

4. Følg bygge- og bruksanvisninger nøye. Gjem instruksjoner og informasjon som følger med, på et sikker sted.

5. Kjøp kun leker hos autoriserte forhandlere eller autoriserte nettbutikker. De aksepterer ofte reklamasjoner og garanterer for produktene. Vær spesielt oppmerksom ved kjøp på internett og ved kjøp av brukte produkter.

6. Hold øye med barna mens de leker. Sørg for at lekene passer for barnets alder og utviklingstrinn. Husk at noen leker krever beskyttelse i form av hjel, albue- og armbeskyttelser (rulleskøyter, sykler, snøbrett, alpintski, etc.)

7. Sjekk lekene for skader med jevne mellomrom. Kast ødelagte leker.

8. Hold leker for eldre barn unna småbarn under tre år, da lekene kan inneholde smådeler.

9. Kast emballasje, inkludert plastposer, papp og papir. Sørg for at barn ikke leker med plastposer.

10. Lær barna å rydde opp lekene

sine, så unngår du ulykker. Fjern leker fra trapper og gulvene i de mest trafikkerte områdene i huset.

11. Informer alltid forhandlere og myndigheter dersom du eller ditt barn oppdager en sikkerhetsrisiko ved en leke. Sjekk informasjonen om leker fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Der finner du også skjema for innmelding av farlige produkter.

12. Husk at rådene gjelder hele året, og ikke kun til jul.

(Kilde: Politiken.dk/EU's generaldirektorat for sundhed og forbrugere)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer