Du kan trekkes i lønn

Hvis du ikke kommer på jobb i tide som følge av ekstremværet, kan du faktisk trekkes i lønn.

PROBLEMATISK: Ekstremværet kan gjøre det utfordrende å komme seg på jobb. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB/Terje Bendiksby
PROBLEMATISK: Ekstremværet kan gjøre det utfordrende å komme seg på jobb. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB/Terje Bendiksby Vis mer
Publisert

Regnet har høljet ned over store deler av Sør- og Øst-Norge siden mandag, som har ført til stengte veier og innstilte tog. Det kan gjøre det problematisk for enkelte å komme seg på jobb.

Nå informerer Simployer om at det kan gi trekk i lønn om du ikke kommer deg på jobb.

- Når arbeidstakeren kommer for seint på jobb eller ikke kommer i det hele tatt, er ikke arbeidsgiver rettslig forpliktet til å betale lønn for tida vedkommende ikke er til stede. Det gjelder også selv om det legges til grunn at arbeidstakeren uforskyldt kommer for seint eller ikke kommer i det hele tatt, forteller Ragni Myksvoll Singh, juridisk rådgiver i Simployer, i en pressemelding.

- Vis forståelse

Bedriften informerer om at det i utgangspunktet er arbeidstaker som selv må sørge for å være på jobb til avtalt tid, også ved ekstraordinære forhold som ekstremvær.

- Vårt råd til arbeidsgivere i denne situasjonen med «Hans» er å vise forståelse, tilrettelegge og sammen med arbeidstaker finne gode løsninger når arbeidstaker ikke klarer å komme seg til arbeidsplassen, sier Myksvoll Singh videre.

Hun understreker at det er arbeidstakers ansvar å planlegge.

- Arbeidsgiver må kunne forvente at arbeidstakerne følger med og planlegger for varslede problemer som kan gjøre det vanskelig å komme seg på jobb, og at arbeidstaker gir beskjed i forkant så langt det er mulig, sier Myksvoll Singh.

Det har gått flere ras i Hol kommune. Det melder brannvesenet. Fylkesvei 50 ble blant annet stengt. Video: Arild Tvedt. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Mulig med hjemmekontor

Simployer mener at arbeidsgiver likevel må akseptere at en del arbeidstakere ikke klarer å komme seg på jobb til tida, eller ikke kommer seg på jobb i det hele tatt.

- For arbeid som det er mulig å gjøre hjemmefra, kan arbeidsgiver og arbeidstaker avtale hjemmearbeid de dagene ekstremværet pågår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer