Du kan trekkes i lønn

Hvis du ikke kommer på jobb i tide som følge av de store nedbørsmengdene, kan du faktisk trekkes i lønn.

PROBLEMATISK: Store nedbørsmengder kan gjøre det utfordrende å komme seg på jobb. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB/Terje Bendiksby
PROBLEMATISK: Store nedbørsmengder kan gjøre det utfordrende å komme seg på jobb. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: NTB/Terje Bendiksby Vis mer
Publisert

Flomvarsler og stengte veier preger starten av uka, etter en helg med store mengder nedbør på Østlandet.

DinSide har vært i kontakt med Simployer som informerer om at det kan gi trekk i lønn om du ikke kommer deg på jobb.

- Når arbeidstakeren kommer for seint på jobb eller ikke kommer i det hele tatt, er ikke arbeidsgiver rettslig forpliktet til å betale lønn for tida vedkommende ikke er til stede. Det gjelder også selv om det legges til grunn at arbeidstakeren uforskyldt kommer for seint eller ikke kommer i det hele tatt, forteller juridisk rådgiver Ragni Myksvoll Singh.

ADVARER: Riksvei 7 er stengt. NVE advarer om flom i Drammensvassdraget. Video: NTB / Privat. Vis mer

Simployer informerer om at det i utgangspunktet er arbeidstaker som selv må sørge for å være på jobb til avtalt tid, også ved ekstraordinære forhold.

- Vårt råd til arbeidsgivere i denne situasjonen med store nedbørsmengder er å vise forståelse, tilrettelegge og sammen med arbeidstaker finne gode løsninger når arbeidstaker ikke klarer å komme seg til arbeidsplassen, sier Myksvoll Singh videre.

Hun understreker at det er arbeidstakers ansvar å planlegge.

- Arbeidsgiver må kunne forvente at arbeidstakerne følger med og planlegger for varslede problemer som kan gjøre det vanskelig å komme seg på jobb, og at arbeidstaker gir beskjed i forkant så langt det er mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer