Du kan trekkes i lønn

Hvis du ikke kommer på jobb i tide som følge av vær og føre, kan du faktisk trekkes i lønn.

PROBLEMATISK: Snøen kan gjøre det utfordrende å komme seg på jobb. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
PROBLEMATISK: Snøen kan gjøre det utfordrende å komme seg på jobb. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Kulda og snøen har gjort sitt inntog flere steder i landet, og tidligere denne uka ble det meldt om snøkaos på Østlandet.

I en pressemelding skriver Simployer at årets første snøfall har gjort at mange arbeidstakere ikke har kommet seg på jobb i tide, og at det kan gi trekk i lønn.

- I utgangspunktet er det arbeidstakeren som selv må sørge for å være på jobb til avtalt tid. Også ved forhold som ved kraftig snøfall, er det arbeidstaker som bærer risikoen for å komme på jobb til avtalt tid, sier juridisk rådgiver i Simployer, Ragni Myksvoll Singh.

Hun oppfordrer arbeidsgiver og arbeidstaker til å sammen finne gode løsninger.

- Arbeidsgiver må kunne forvente at arbeidstakerne følger med og planlegger for varslede problemer som kan gjøre det vanskelig å komme seg på jobb, og at arbeidstaker gir beskjed i forkant så langt det er mulig, forteller Singh.

Ifølge Simployer kan arbeidsgiver holde tilbake lønnen.

- Er lønnen allerede utbetalt, må arbeidsgiver og arbeidstaker inngå skriftlig avtale for å kunne trekke tilbake lønn. Om arbeidstaker bør holde igjen lønn må imidlertid vurderes konkret, og i slike tilfeller kan det være fornuftig å vurdere om det gis en lønnet permisjon, heter det i pressemeldingen.

Det trekkes også fram at arbeidsgiver og arbeidstaker kan avtale hjemmearbeid.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer