Søke om stipend og legat

Du kan være født med retten til et stipend

Noen ganger er det nok med god innsats, mens andre ganger må du søke for å bli tildelt ekstra stipend.

PERSONLIG STØTTE: Er du ekstra skoleflink, har en spesiell helsetilstand eller skal studere et sted de snakker et annet språk enn engelsk? Da kan du søke om stipend fra Lånekassen eller andre stiftelser og bedrifter. Foto: Thomas Brun/NTB scanpix
PERSONLIG STØTTE: Er du ekstra skoleflink, har en spesiell helsetilstand eller skal studere et sted de snakker et annet språk enn engelsk? Da kan du søke om stipend fra Lånekassen eller andre stiftelser og bedrifter. Foto: Thomas Brun/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere gitt råd om renten på studielån, hvordan du får lånet til å vare lengst mulig og hva du kan investere studiepengene du ikke bruker i.

Men, disse sakene har for det meste handlet om basisstøtten fra Statens Lånekasse. Foruten denne finnes det flere legater og stipend du kan søke om hvis du oppfyller visse kriterier.

- Med tanke på at én av tre heltidsstudenter i Norge har jobb ved siden av skolen for å spe på studentøkonomien, tror jeg mange har interesse av legatene som finnes, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Tidsfristen for å søke om legater og ekstra stipend varierer, og det lønner seg å få oversikt så fort som mulig. Derfor kan du lese mer om ulike typer studiestøtte i denne saken, så rekker du kanskje søknadsfristene for høstsemesteret, eller i det minste vårsemesterets frister.

Nederst i saken har vi plukket ut noen av de «særeste» legatene du kan søke om.

Forbrukerøkonomen fikk flere fond selv

Først og fremst lurer du kanskje på hva et legat er for noe?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer