Du lover lite med forlovelse

For de aller fleste er en forlovelse et seriøst steg å ta rent personlig. Men juridisk og økonomisk får forlovelsen få konsekvenser.

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer
Publisert

Forlovelse er et hett tema om dagen. Alle snakker og skriver om kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby. Det store spørsmålet om dagen er om de kommer til å forlove seg eller ikke i nærmeste fremtid.

Vi har sett på hva en forlovelse innebærer av økonomiske og juridiske forpliktelser. Ikke bare for de kongelige, men for deg og meg og mannen i gata. Du trodde kanskje at en forlovelse bare var romantiske visjoner uttrykt i form av to ringer? Det er bare nesten riktig.

Knuste hjerter

Vi kontaktet jussprofessor ved Universitet i Oslo, Kirsti Strøm Bull, for å finne ut hva du lover rent juridisk om du forlover deg.

- En forlovelse er i seg selv er et forhold mellom de to partene. Å være forlovet gir ingen rett til økonomisk støtte fra den andre parten, sier Kirsti Strøm Bull.

En forlovelse er jo nesten uten unntak et løfte mellom to parter om at de skal gifte seg en eller annen gang i fremtiden. Men det skjer ikke alltid. Ikke sjelden ender romantikken med tårer og tenners gnissel.

Brutte løfter

Har man gått med gifteplaner i magen, vil et brudd naturlig nok endre hele fremtidsbildet. Kan man da kreve erstatning fra den andre parten på grunnlag av ”brutte ekteskapsløfter”? ( Spørsmålet er vel særlig aktuelt for de som har blitt dumpa av en svært rik forlovede.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer