Non profit-selskaper og dyre strømregninger

Du må betale hele regninga

Ikke alle strømselskap tilbyr kundene å utsette eller dele opp regninga. Slik forklarer selskapene det, og dette kan du gjøre hvis du sliter med å betale strømregninga og ikke får utsettelse.

GIR IKKE UTSETTELSE: Tibber og Motkraft tilbyr ikke kundene sine å utsette eller dele opp strømregningene. Foto: Pål Joakim Pollen
GIR IKKE UTSETTELSE: Tibber og Motkraft tilbyr ikke kundene sine å utsette eller dele opp strømregningene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Da en DinSide-leser nylig kontaktet strømselskapet sitt, Tibber, for å be om å dele opp strømregninga si, fikk han følgende svar:

«Vi har dessverre ikke mulighet til å dele opp fakturaer. Utsettelse/endring skaper likviditetsmessige utfordringer for oss, grunnet de høye strømprisene».

Videre forklarte Tibbers kundeservice at siden de ikke tjener penger på strømsalg, har de ingen buffer for å gi kunder betalingsutsettelse - eller oppdeling.

– Begrenset hvor fleksible vi kan være

Eunice Aguilar hos Tibber forklarer overfor DinSide at de har null kroner i margin, uansett om strømprisen er 20 eller 200 øre per kilowattime. Som en konsekvens av dette, betyr det at de har betalt for strømmen som kundene våre bruker inntil 45 dager før vi mottar betalingen deres.

– Noen strømleverandører eies av store selskaper, hvor de også har strømproduksjon i «miksen», og dermed tjener de godt på dagens strømpriser og kan dele regningene til kundene, forklarer Aguilar overfor DinSide.

– Fordi vi ikke har disse fordelene, er det begrenset hvor fleksible vi kan være med betalingsvilkårene våre, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.