Du må betale skatten hans

Betaler ikke håndverkeren skatten sin, må du betale den i stedet.

Betaler han skatt? Du kan være i god tro, men betaler han ikke skatten sin, kan du få kravet. Foto: PHOTOPQR/LALSACE
Betaler han skatt? Du kan være i god tro, men betaler han ikke skatten sin, kan du få kravet. Foto: PHOTOPQR/LALSACE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse utført i fjor viste at fire av ti av oss var for svart arbeid, og noen arbeider til og med for svart arbeid. Men det skal bli vanskeligere. Statsbudsjettet inneholder en ubehagelig nyhet til folk som benytter svart arbeid: Om den personen du har ansatt for å male huset og panele kjellerstuen ikke betaler skatt og avgifter, skal du heretter måtte betale dem.

Fra Skatteunndragelsesutvalget

Mens vi andre synes overvåkning av trafikk, betalingstransaksjoner og internett er ubehagelig på grensen til det illegitime, elsker alle kontrollorganer overvåkning. Politiet vil helst vite hvem som sendte en e-post når til hvem og hva det sto i den. Trafikkplanleggerne ønsker å følge hver enkelt person gjennom kollektivnettet og bilveiene for å kunne belaste hverandre korrekt for gjestepassasjerer. Skatteetaten vil vite hvem som har betalt hva til hvem, når, hvorfor, for hva og hvor de fikk pengene fra i utgangspunktet.

Skatteunndragelsesutvalget, som la frem sin innstilling i februar, bekymret seg over bruken av kontanter i samfunnet. Med en gang du tar kontanter ut av minibanken og begir deg ut i verden med dem, kan ikke myndighetene lenger følge med på hva du gjør med dem. Dette uroer sosialingeniørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer