Du må bli andpusten

Det må mer til enn bare kryssord og suduko for å få sving på hukommelsen.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at hukommelsen skjerpes når man løser kryssord, suduko og andre liknende spill. Det gir god hjernetrim og skaper utfordringer for hukommelsen.

Og det er i alle fall ingen hemmelighet at trening er sunt for både kropp og sjel. Men visste du at trening også er bra for hukommelsen?

Test hvor bra hukommelsen din er nederst i artikkelen!

Les også:Dette svekker hukommelsenMobilen kan gi deg dårligere hukommelse

Hjernen trenger ernæring

- Vi vet at nye nerveceller produseres selv når man blir voksen. Regelmessig fysisk aktivitet stimulerer til økt nydannelse av hjerneceller. Man får i tillegg økt kapillarisering, som vil si at flere blodårer produseres i hjernen. Du får da en bedre ernæring av hjernen og dette kan blant annet utsette starten av demenssykdommer som Alzheimer.

Det sier seniorforsker Linda Hildegard Bergersen ved Institutt for medisinske basalfag ved Universitetet i Oslo.

Denne uken holder hun et foredrag om trening og hjernehelse i forbindelse med Hjernens uke 2009, som er et verdensomspennende arrangement som har som hensikt å øke den allmenne forståelsen av fremskritt gjort i hjerneforskning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer