Stille klokka til sommertid

Du må fortsatt stille klokka

Det er snart klart for sommertid 2021. Men hva skjer egentlig med planene om å avvikle hele greia?

SOMMERTID 2021: Natt til søndag 28. mars 2021 skal vi stille klokka til sommertid. Det betyr at du skal stille klokka én time fram. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SOMMERTID 2021: Natt til søndag 28. mars 2021 skal vi stille klokka til sommertid. Det betyr at du skal stille klokka én time fram. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronavirus eller ikke: Nå er det snart klart for sommertid.

I EU/EØS-sonen starter sommertida klokka 02 siste søndag i mars og slutter klokka 03 siste søndag i oktober.

Det betyr at vi skal stille klokka natt til søndag 28. mars 2021, som i år attpåtil er palmesøndag og innledningen til påska.

Da skal klokka stilles en time fram, mot sommeren.

Hva skjer med avviklingen av sommertid og vintertid?

De siste årene, siden EU-kommisjonen i 2018 fremmet forslag om å avvikle sommertidsdirektivet, har det vært snakk om at vekslingen mellom sommertid og vintertid i EU skal avsluttes.

Dette er imidlertid ennå ikke vedtatt.

- I EU har det ikke vært fremdrift i saken i løpet av det siste året. Det vil si at forslaget om å gå bort fra sommer- og vintertid ikke er vedtatt i EU enda. Så lenge EU fortsatt skal stille klokken mellom sommertid og vintertid vil vi i Norge også gjøre dette, sier Martin Brekke Nygaard, kommunikasjonsrådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet, til Dinside.

I mars 2019 gikk Europaparlamentet inn for at det fra 2021 skal være opp til hvert enkelt medlemsland å bestemme om man vil beholde vintertida eller sommertida som sin standardtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer