Du må gå, Kåre ... eh, Kurt?

Du er ikke alene om å glemme navn.

Du må gå, Kåre ... eh, Kurt?
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert vært der du også: Personen du løper på i butikken, husker både deg og navnet ditt klinkende klart - og kanskje husker han til og med bursdagen din også - mens du ikke husker forbokstaven i fornavnet til vedkommende engang ...

Eller kanskje har du kalt Sverre for Egil hver dag i et halvt år, hellig overbevist om at det er det han heter - for så å oppdage at det var feil ... Ganske så pinlig - og Sverre har vært for høflig eller for pinlig berørt til å korrigere deg ...

For ikke å snakke om hvor pinlig det er når du oppdager at du har gått rundt og brukt venninnen dins ekskjærestes navn på hennes nye kjæreste - og kanskje til og med innprentet det hos ungene dine, høyt og tydelig.

Dette dreper hukommelsen

Det er forskjellige grunner til hvorfor det er vanskelig å huske navn. For de fleste blir hukommelsen dårligere med årene, spesielt fra 40-års alderen eller ennå tidligere.

Men at du ikke husker navnet på den du akkurat har hilst på, kun få sekunder etter at dere har presentert dere, skyldes i første omgang dårlig oppmerksomhet fra din side - du har sannsynligvis vært mer opptatt av å tenke på hva du skulle si om deg selv, og dermed mindre opptatt av hva den du hilste på faktisk sa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer