Du må handle i dag

Om du vil ha vin og sprit, vel og merke.

STENGT I MORGEN: Fredag før pinse, og det blir nok ikke så romslig mellom hyllene på norske polutsalg. Foto: Wiki Commons
STENGT I MORGEN: Fredag før pinse, og det blir nok ikke så romslig mellom hyllene på norske polutsalg. Foto: Wiki Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ha terrassevin eller en skarp en til pinse, må du handle i dag. På grunn av reglene i alkoholloven holder ikke Vinmonopolet åpent i morgen, selv om det er vanlig handledag ellers.

Det er også begrensninger på salgstiden for øl i butikk, og du må handle slike varer før 15 i morgen. Lettøl (med alkoholprosent under 2,5 prosent) kan du imidlertid kjøpe i hele butikkens åpningstider - så fremt at du er over 18 år.

Mandag er 2. pinsedag, og da holder de aller fleste butikker stengt, inkludert polet.

Her finner du oversikt over polets åpningstider lokalt

NB: Åpningstidene hos Vinmonopolet varierer fra sted til sted. Eksempelvis finnes det et utsalg som holder stengt på onsdager, mens andre aldri har lørdagsåpent lenger enn til kl 14.00.

Les også: Gikk det galt på vei hjem? Du kan få ny vin

Men ikke i Sverige

Er du for sent ute? Da kan du, om du bor i kjøreavstand til et svensk Systembolag, ta turen over grensen. For bolagets utsalg forholder seg til svenske regler, og har vanlige åpningstider i pinsen.

Her finner du Systembolagets nettsider for mer informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer