SMS fra Nordea

Du må møte opp med pass på nærmeste filial

Nordea ber i en SMS kunder om å møte opp på nærmeste filial med pass innen litt over to uker. For enkelte innebærer dette å kjøre nesten 800 kilometer.

SMS FRA NORDEA: Mange Nordea-kunder har fått denne SMS-en fra Nordea, hvor de ber kundene legitimere seg innen kort tid - hvis ikke kan kontoene bli stengt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SMS FRA NORDEA: Mange Nordea-kunder har fått denne SMS-en fra Nordea, hvor de ber kundene legitimere seg innen kort tid - hvis ikke kan kontoene bli stengt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å sette kaffen i halsen når du plutselig får en SMS fra banken din om at kontoene dine blir sagt opp om du ikke møter opp med pass i banken innen to uker.

Ikke minst hvis du enten ikke har pass - eller bor langt unna nærmeste bankfilial.

Bakgrunnen for SMS-en fra banken er hvitvaskingsregler i Norge - fra 2009.

Dinside har snakket med Nordea, som sier de vil hjelpe kundene med å finne løsninger for å få legitimert seg innen fristen de har satt.

Frist 1. desember

I SMS-en som Nordea har sendt til flere av kundene sine de siste dagene, skriver de at de som bank er lovpålagt å ha oppdatert legitimasjon fra samtlige kunder. Dermed må de som ikke har legitimert seg gjøre dette nå - med gyldig pass på en bankfilial om man har BankID fra Nordea.

Du kan lese hele SMS-en i faktaboksen.

- Hvorfor er det satt frist til 1. desember med å legitimere seg?

- Fristen fra Finanstilsynet er 17. januar i 2020, men for å sikre at vi fått registrert gyldig legitimasjon på alle våre kunder i våre systemer i god tid før dette, har vi satt fristen noe før. Vi må ha tid til å gjøre rettinger i egne systemer, og også sperre kontoer tilhørende kunder hvor vi ikke har gyldig legitimasjon innen fristen, sier Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer