Du må ta mer av regningen

Kan ta 150 euro før de sperrer kortet ditt.

Egenandelen for nettbank- og kortsvindel har blitt høyere - også dersom det er helt uforskyldt. Foto: Colourbox.com
Egenandelen for nettbank- og kortsvindel har blitt høyere - også dersom det er helt uforskyldt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som antall ID-tyverier og kortsvindelsaker øker kommer det nye regler for bankinnskudd og betalingstjenester. Fra 1. november trådte den privatrettslige delen av EUs nye betalingstjenestedirektiv i kraft i Norge. Hva betyr det for deg? Jo, høyere egenandel dersom du blir svindlet.

For mens kunden hittil har måttet betale en egenandel på 800 kroner i tilfeller hvor andre urettmessig har brukt betalingskort og tilhørende PIN-kode, vil dette nå koste minimum 1.200 kroner.

Og dersom kunden selv ved grov uaktsomhet har gjort misbruket av betalingskortet mulig, har kunden etter de gamle reglene blitt holdt ansvarlig for inntil 8.000 kroner. De nye reglene innebærer imidlertid at du som kunde vil bli holdt ansvarlig for inntil 12.000 kroner.

Får ingen hjelp mot ID-tyveri

Nytt er det også at du vil holdes ansvarlig med de samme egenandelene hvis andre misbruker din nettbank.

Banksvindlerne ringer deg: - Ikke svar på denne

- Vil følge EU-direktivet

Nordea vil følge EU-direktivet og skru opp egeandelen.

- Vi kommer til å følge EU-direktivet. Det er viktig å huske at egenandelen kun er aktuell dersom kunden har opptrådt uaktsomt, sier Thomas Sevang i Nordea til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer