Nav

Du må vente lenge

Melder om lang saksbehandlingstid på flere ytelser.

VENTETID: Nav informerer om at det er lang saksbehandling på søknader om kontantstøtte og barnetrygd. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
VENTETID: Nav informerer om at det er lang saksbehandling på søknader om kontantstøtte og barnetrygd. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du søkt om kontantstøtte eller barnetrygd i samsvar med EØS-reglene? Da bør du smøre deg med en god dose tålmodighet.

Ifølge Nav kan det ta sju måneder for kontantstøtte, og åtte måneder for barnetrygd.

- Vi har lang saksbehandling på søknader om kontantstøtte og barnetrygd (vanlig og utvidet). På kontantstøtte kan det ta 2 måneder fra søknaden er mottatt til du får svar. For barnetrygd kan det ta opp til 4 måneder å få svar, skriver etaten.

Sjekk dette

Hvis du sjekker at Nav har mottatt all nødvendig informasjon for å behandle saken din, kan ventetida bli kortere.

- Dette kan du gjøre ved å sjekke statusen på saken din når du logger deg inn på nav.no, eller kontakte på chat for veiledning.

Tar det flere måneder før saken din blir godkjent, vil du få etterbetalt for den tida du har ventet.

Risikerer tilbakebetaling

Tidligere i september kom Nav med en påminnelse til alle som mottar kontantstøtte:

«Gi beskjed om barnet har fått tildelt barnehageplass».

Det skyldes at man bare kan få kontantstøtte fram til måneden barnet får plass i barnehagen. Hvis man ikke har meldt ifra om endringen må man nemlig tilbakebetale kontantstøtten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer