Du sender 6,6 om dagen

Men ungdom i USA sender hele 95!

Ungdom ruler på SMS, og nå kommer amerikanerne ... Foto: colourbox.com
Ungdom ruler på SMS, og nå kommer amerikanerne ... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenåringer (13-17 år) i USA er sannsynligvis svært utsatt for SMS-slitasje. De sender nemlig hele 95 tekstmeldinger hver eneste dag, skal vi tro en undersøkelse fra Nielsen omkring unges mobilvaner.

Dette er langt foran norsk ungdom, selv om norske tall antyder at også disse brukerne taster ivrig. Mellom 15 og 25 daglige meldinger går ut fra telefonene til ungdom i alderen 15-19 år. Og jentene er aller ivrigst. Det viser egenrapporterte tall blant et utvalg SMS-brukere i Norge (2008).

Snittall fra samme undersøkelse viser at kvinner uansett alder sender 7,6 daglige meldinger og menn 5,5. Uansett kjønn og alder sender norske SMS-brukere 6,6 meldinger daglig.

Sender sykt mange meldinger

- Selv om vi måler at hver bruker i snitt sender fire daglige meldinger, så er det noen sender helt sykt mange. Derfor har vi lansert tjenester av typen SMSmania, som gir bedre kontroll for storforbrukere, sier Ingrid Kristensen, kommunikasjonsrådgiver i Netcom til DinSide.

Hun refererer til en tjeneste som gir nær fri bruk av SMS for 200 kroner per måned. Denne benyttes særlig av abonnenter som har YoungTalk-abonnement, som først og fremst er ungdom (og abonnementene betales ofte av de unges foreldre.).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer