Du skal få 40 millioner kroner

Hadde du latt deg lure av denne?

Slik kan et svindelforsøk per mail fortone seg.
Slik kan et svindelforsøk per mail fortone seg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt kreativt stunt har nådd en av våre lesere. Denne gangen er det Mrs Sukariyati som ønsker å gi bort pengene sine. På dårlig engelsk, muligens skapt av Google Translate, forklarer hun at hun har 6,5 millioner dollar, omtrent 40 millioner kroner, som hun ønsker å gi bort til en organisasjon eller til et engasjert individ.

Vår heldige leser er neppe alene om å ha mottatt dette fantastiske tilbudet. Alt han må gjøre er å svare til en e-postadresse, men hvis han venter, vil fru Sukariyati lete etter en annen organisasjon eller person som skal få pengene. Her er det bare å skynde seg.

Mange går på

Selv om denne mailen var relativt enkel å gjennomskue, er det mange nordmenn som årlig blir svindlet etter slike henvendelser og lignende henvendelser. Det er mange nok som biter fem på, til at svindlerne gjerne tar seg bryet med å fortsette. For det er flere tegn som tyder på at nordmenn er lettlurte når det kommer til ønsket om å tjene raske penger.

Aldri før har Kredittilsynet sendt ut så mange advarsler om useriøse investerings- og bankforetak som i løpet av det siste året. Britt Hjellegjerde i Kredittilsynet har uttalt at hun lar seg overraske over hvor mange som lar seg lure av slike tilbud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.