Du skal få millioner ...

... bare du svarer på dette brevet. Ikke gjør det!

Du skal få millioner ...
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noe som heter en gratis lunsj. Det vet Amy Hirst (28), og hun tipset oss derfor om et brev hun nylig fikk i posten. Brevet opplyser om at hun er den heldige vinner av 1.480.000 euro, omtrent 13 millioner kroner med dagens kurs.

Hirst antok umiddelbart at brevet var svindel, men dessverre er det fortsatt noen som blir lurt på denne måten. Avsenderen er det såkalte Spanish Sweepstake Lottery.

Les også: Disse prøver å svindle deg

Aldri kjøpt noe lodd

- Jeg har aldri kjøpt noe lodd og forstår ikke hvor de har fisket frem akkurat mitt navn og min adresse. Det kom som et vanlig brev postet fra Spania, sier Amy til DinSide.

Hun synes hele saken er snodig, men er redd for at noen kan la seg lure.

- Noen vil kanskje bite på slikt, og vips, så er man svindlet, sier Amy, som antar at avsenderne nå bare sitter og venter på at hun skal fakse over kontodetaljene.

For å få utbetalt den enorme gevinsten må vinneren nemlig fakse over et ganske omfattende skjema der han/hun blir bedt om å fylle ut personlige detaljer som fødselsdato, kontonummer og bankens adresse og routing-nummer. De vil også ha informasjon om nærmeste pårørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer