Du skal ikke betale fraktkostnadene

Såfremt du ikke har ødelagt telefonen selv.

MÅ BETALE SELV: Har du selv ødelagt telefonen, må du både betale for reparajonen og frakten for å sende den til verkstedet. Foto: Colourbox.com
MÅ BETALE SELV: Har du selv ødelagt telefonen, må du både betale for reparajonen og frakten for å sende den til verkstedet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bestilt en vare på nett, og det oppstår en feil som ikke er selvforskyldt, har du krav på å få varen reparert, eller å få en ny, tilsvarende vare.

Nettopp dette opplevde en av DinSides lesere etter nettkjøp av en smarttelefon. På grunn av den lange avstanden til nærmeste verksted, måtte telefonen sendes i posten for reparasjon.

Kunden betalte selv fraktkostnadene for å sende avgårde smarttelefonen.

Selger skal dekke frakt

DinSide har kontaktet Forbrukerrådet for å sjekke hvem som faktisk skal ta regningen for å sende inn varen til verksted.

Når feilen viser seg å være en mangel som dekkes av Forbrukerkjøpsloven, slik tilfellet var i eksempelet overfor, er det selger som skal ta regningen.

- Dersom det er en feil kunden kan lastes for, må han regne med å betale kostnadene selv. Er det derimot en feil etter forbrukerkjøpsloven, kan kunden kreve å få erstattet fraktkostnadene, sier Ann Hege Skogly, kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet.

Dette betyr at vår leser kan kreve tilbake fraktkostanden fra nettbutikken som solgte ham og reparerte smarttelefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer