- Du skal slippe å betale for uønskede TV-signal

Ønsker du kun bredbånd fra kabelselskapene Get og Canal Digital, er det ulovlig å kreve at du også betaler for TV-signalene, mener Forbrukerombudet.

ULOVLIG? Det er ulovlig å kreve at de som kjøper bredbånd fra kabelselskapene også skal betale for TV-signaler, mener Forbrukerombudet. Foto: ILLUSTRASJON
ULOVLIG? Det er ulovlig å kreve at de som kjøper bredbånd fra kabelselskapene også skal betale for TV-signaler, mener Forbrukerombudet. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bredbånd gjennom kabelselskapene Get og Canal Digital, må du også betale for TV-signaler fra samme selskap. Også om du egentlig ikke ønsker dette. Og det mener altså Forbrukerombudet er en ulovlig praksis. Men hva har det å si for deg som kunde?

Betyr dette at du som kunde kan kreve å slippe å betale for TV-signaler fra selskapene?

Nei, ikke i første omgang

Selv om Forbrukerombudet mener at selskapenes praksis er i strid med markedsføringen, vil det ifølge forbrukerombud Gry Nergård ikke få noen umiddelbar effekt for kundene i denne omgang:

- Først når de to selskapene faktisk har endret vilkåret om kobling, vil forbrukerne kunne kreve å for eksempel si opp TV-avtalen, sier Nergård til Dinside, og legger til at hvor lang tid det eventuelt vil ta, er noe Forbrukerombudet nå diskuterer med de to selskapene.

- Med de endringene i TV-vaner som nå går veldig fort, blir dette mer urimelig for hver dag som går, sier Nergård, og oppfordrer kunder som kun ønsker å ha bare internettavtalen om å kontakte sin tilbyder og si ifra.

- Hvis selskapene får henvendelser om dette fra kundene direkte, vil det også kunne være med å fremskynde en endring, mener Nergård.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.