Aldri har nordmenn spist mer kjøtt.
I løpet av bare ti år har forbruket av kjøtt økt med hele 14 kg per person. I gjennomsnitt får vi i oss 77 kg kjøtt hver i året.
Les også: Så smarte er dyrene du spiser
Det viser en ny rapport, Utvikling i norsk kostholds 2009, som gis ut av Helsedirektoratet.
Hele rapporten får du på helsedir.no, både i kortversjon og stor utgave.
Kan være enda høyere
77 kg per person høres mye ut – men tallet kan faktisk være enda høyere, ifølge rapporten. I tillegg kommer grensehandel med kjøtt som i 2008 ble anslått til å være cirka 4 kg per innbygger.
Kjøttslagene vi spiser mest av er svin, storfe og fjørfe. Siden 1999 har forbruket av fjørfekjøtt økt med over 100 prosent. Forbruket av svin og storfe har steget med henholdsvis 20 og 10 prosent.
Les også: Den beste og verste hurtigmaten
Spiser for lite fisk
Kjøtt- og kjøttprodukter er en hovedkilde for de mettede fettsyrer. Det er derfor viktig at forbruket av fete kjøttprodukter går ned, konkluderer rapporten.
Helsedirektoratet råder folk til å spise mindre kjøtt og mer fisk – som vi ennå spiser for lite av.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger