Du trenger bare én slik

Den må du til gjengjeld bruke stadig flere steder.

IKKE NØDVENDIG: Benytter du deg av BankID, kan du pensjonere tre av disse. Foto: PER ERVLAND
IKKE NØDVENDIG: Benytter du deg av BankID, kan du pensjonere tre av disse. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kundeforhold i mer enn en bank, er du meget mulig også utstyrt med mer enn én kodebrikke, kanskje så mange som tre-fire stykker. Men dersom du benytter deg av BankID, kan du kvitte deg med alle unntatt én.

- Ja, du trenger egentlig bare en kodebrikke, sier Mona Strøm Arnøy, kommunikasjonssjef i BankID Norge, til DinSide.

Hun bekrefter at du kan gå inn i nettbankene med den samme kodebrikken hele tiden. Det betyr at selv om du vil inn Fokus Banks nettbank, så kan du fint bruke kodebrikken du fikk utstedt fra Nordea. Eneste forutsetning er at du velger "Nordea" i rullegardinen når du logger inn.

Se også: Nå kommer ID-porten

To typer BankID

Det finnes to typer BankID på markedet i dag: banklagret BankID og BankID på mobil. Hvis du har banklagret BankID bruker du ditt fødselsnummer, den koden du får fra sikkerhetskortet og det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID.

Hvis du bruker BankID på mobil, trenger du mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt PIN-kode. Din BankID er lagret hos Bankenes Betalingssentral, og nå bruker omtrent 1,4 millioner nordmenn BankID som elektronisk identifikasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer