Coronavirus

Du trenger ikke hamstre hermetikk

Hvis du er opptatt av å ha mat med lang holdbarhet, finner du mye i ferskvaredisken som kan vare i månedsvis. Sjekk våre tips!

GLEM HERMETIKK: Det fins mange matvarer med lang holdbarhet, som du heller kan kjøpe inn litt ekstra av. Foto: Berit B. Njarga
GLEM HERMETIKK: Det fins mange matvarer med lang holdbarhet, som du heller kan kjøpe inn litt ekstra av. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du å ha mat i hus med lang holdbarhet, samtidig som du ikke er noen stor fan av lapskaus på boks?

Ikke hamstre!

Torsdag understreket Virke sammen med dagligvarekjedene i en pressemelding, at det er nok varer både i butikk og på lager, og at det ikke er noe som tilsier varemangel i Norge.

Også regjeringen påpekte under sin pressekonferanse klokken 14 torsdag at varehandel holder åpent, og at det ikke er grunn til å hamstre mat.

Samtidig har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefalt at nordmenn handler litt ekstra av det viktigste man trenger for å klare seg selv i minst tre dager - fordi det kan bli en utfordring å få varer fraktet hjem.

Tenker du at tre dager er vel kort tid, har vi funnet fram til matvarene du kan vurdere som har lang holdbarhet - hvis du vil være føre var, og samtidig slippe unna hermetikken.

Her har vi samlet et utvalg matvarer som har flere måneders holdbarhet, og informasjon om hvor lenge de forskjellige matvarene kan holde når de lagres riktig.

#1: Grønnsaker

Skulle situasjonen tilsi at du må holde deg hjemme, er det ingen grunn til at du ikke kan få i deg ferske grønnsaker. Flere av grønnsakene som vi dyrker i Norge, har en holdbarhet på flere måneder dersom de lagres riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer