- Du trenger ikke vann

Alle vet da at man må drikke minst to liter vann om dagen for å holde seg sunn og frisk. Eller..?

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: MAXPPP
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi drikker mer vann enn noensinne. At det å drikke så mye vann man bare orker er bra for det meste, har i årevis vært en opplest og vedtatt sannhet. Selv om helseekspertene ellers strides om det meste, har de da alltid vært enige om at mye vann er bra for helsen.

Nå hevder imidlertid amerikanske forskere at det ikke finnes et fnugg av bevis for at dette faktisk stemmer, og at det hele bare er en myte som ble spredd på 1990-tallet.

Les også: Trendy med vann

Dr. Dan Negoianu og Dr. Stanley Goldfarb ved University of Pennsylvania har gått gjennom all forskning som har blitt gjort på feltet. I en rapport som er publisert i The Journal of the American Society of Nephrology, konkluderer de med at vanlige, friske mennesker ikke på noen måte har behov for to liter vann om dagen.

- Ikke penere hud

Resultatene forskerne har kommet fram til, viser overraskende nok at vann verken gir penere hud, øker metthetsfølelsen eller har andre helsegevinster.

Noen av studiene viste at mengden vann man drikker påvirker hvor raskt nyrene skiller ut salter og avfallsstoffer, men forskerne fant ikke at dette hadde noen positive effekter på organene i kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer