Du vet hva som kommer

Foran morgendagens rentemøte kan du sannsynligvis ta det helt med ro.

Ingen overraskelse fra Norges Banks hovedstyre i morgen, tror norske økonomer. Foto: Sturlason
Ingen overraskelse fra Norges Banks hovedstyre i morgen, tror norske økonomer. Foto: Sturlason Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går offentliggjorde Statistisk sentralbyrå nye tall for konsumprisindeksen, og den tiltakende prisveksten øker sjansene for nye renteøkninger. Men i morgen kan du ganske sikkert være trygg.

- Disse nye tallene vil ikke påvirke rentebeslutningen på onsdag. Norges Bank la frem en pengepolitisk rapport i juni. Den rapporten er selve grunnlaget for renteutviklingen over de nærmeste tre-fire månedene. Norges Bank ønsker å tolke nye data over flere måneder før den bestemmer seg for å endre strategi for renten, så det er ytterst sjelden at de avviker fra planene som blir lagt i Pengepolitisk rapport, sier makroøkonom i First Securities, Bjørn Roger Wilhelmsen.

Dette betyr at renta blir stående uendret etter rentemøtet onsdag. Verken rentebeslutningene i resten av verden eller de nye tallene for konsumprisindeksen vil endre på dette.

- Nei, de uendrete rentene i USA, Storbritannia og EU kom ikke som noen overraskelse på Norges Bank. Det gjorde heller ikke konsumprisindeksen. Den var forventet å være høy. KPI-JAE var riktignok noe høyere, men dette er ikke nok til å få noen til å endre mening denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer