Du vil vel ikke gå i den STORE pris-fella?

Med fire tastetrykk kan du spare store penger på mobilregningen, både på iPhone og andre smartmobiler. Sjekk instruksjonsvideoen nederst!

Du vil vel ikke gå i den STORE pris-fella?
Publisert
Sist oppdatert

At iPhone-brukerne surfer mer på nettet enn andre mobileiere er ingen hemmelighet, og siden e-postløsningen fungerer såpass bra, er det også fort gjort å bla seg gjennom jobbmailen når man er ute og reiser.

Det er selvsagt vel og bra. Men bare til regningen kommer. For med en gang du reiser utenfor grensene løper nemlig takstameteret kjappere enn beina til Usain Bolt.

Dataroaming

Når du beveger deg utenfor grensen, slutter du nemlig å bruke Telenors eller NetComs mobilnett, og blir tilkoplet nettet til en utenlandsk operatør. At samtaleprisene er høyere enn vanlig er rimelig lett å holde styr på. Der er det jo strengt tatt bare å være kort og konsis.

Problemet når du surfer eller leser e-post, er imidlertid datatrafikken – for her betaler du ikke per tid, men per mengde datatrafikk du laster ned - en størrelse det ofte er vanskelig å forholde seg til. Prisene varierer fra land til land, men det er ikke uvanlig at det koster fra 30 til hele 112,50 kroner per MB. Det blir det fort penger av om alle vennene dine har sendt deg sine morsomme feriebilder på mail…

315 kroner for ett tastetryk - ikke gjør dette

Slå av dataroaming med fire tasetrykk!

Siden det enkle ofte er det beste, er dette rådet å følge.

Ved å deaktivere Dataroaming får du nemlig ikke surfet på nettet, og e-posten din vil heller ikke bli lastet ned. Kanskje like viktig er at du vil slippe å bekymre deg for at noen av programmene du har installert på mobilen din (f.eks en Twitter-klient, programmer som viser kollektivtilbudet, eller rene kart-tjenester som Google Maps, Visual Voicemail), laster inn datatrafikk uten at du tenker over det det.

Usikker på hvordan du gjør det? Ikke fortvil, for denne videoen gir deg svar:


NB:
* Selv om du slår av dataroaming kan du selvsagt ringe og motta SMS som vanlig.
* Visual Voicemail (telefonsvarerklienten) på iPhone vil ikke virke i utlandet om dataroaming er slått av, ettersom den ikke får koblet seg opp og lastet ned meldinger. Dette er imidlertid til å leve med, ettersom du vil motta vanlige SMS-er som minner deg om beskjedene.

Rådyr datatrafikk er fortsatt et problem

- Ja, det er dessverre ikke en sommer uten henvendelser fra fortvilte kunder som opplever at regningen etter utenlandsferien er høy på grunn av databruk, bekrefter Øyvind Vederhus fra NetCom. - For husk at selv om du har et abonnement som inkluderer dataforbruk, så gjelder dette kun i Norge. I utlandet må du uansett betale.

- Samtidig er det svært positivt at antall henvendelser går ned for hvert år. Kundene har blitt mer bevisste på at prisene er høyere utenlands, og begrenser bruken sin deretter. Kundene skal også vite at vi fortsatt jobber for å få ned prisen på den utenlandske datatrafikken, gjennom gunstigere avtaler med de utenlandske operatørerene, avslutter Vederhus til DinSide.

KALKULATOR: Mobilsurfing i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer