Du vil vel ikke gå i den STORE pris-fella?

Med fire tastetrykk kan du spare store penger på mobilregningen, både på iPhone og andre smartmobiler. Sjekk instruksjonsvideoen nederst!

Du vil vel ikke gå i den STORE pris-fella?
Publisert
Sist oppdatert

At iPhone-brukerne surfer mer på nettet enn andre mobileiere er ingen hemmelighet, og siden e-postløsningen fungerer såpass bra, er det også fort gjort å bla seg gjennom jobbmailen når man er ute og reiser.

Det er selvsagt vel og bra. Men bare til regningen kommer. For med en gang du reiser utenfor grensene løper nemlig takstameteret kjappere enn beina til Usain Bolt.

Dataroaming

Når du beveger deg utenfor grensen, slutter du nemlig å bruke Telenors eller NetComs mobilnett, og blir tilkoplet nettet til en utenlandsk operatør. At samtaleprisene er høyere enn vanlig er rimelig lett å holde styr på. Der er det jo strengt tatt bare å være kort og konsis.

Problemet når du surfer eller leser e-post, er imidlertid datatrafikken – for her betaler du ikke per tid, men per mengde datatrafikk du laster ned - en størrelse det ofte er vanskelig å forholde seg til. Prisene varierer fra land til land, men det er ikke uvanlig at det koster fra 30 til hele 112,50 kroner per MB. Det blir det fort penger av om alle vennene dine har sendt deg sine morsomme feriebilder på mail…

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer