Duger ferdigmaten?

"Sunt og velsmakende. Kun de beste råvarene". Slik lyder løftene fra produsentene. Men holder de mål?

Duger ferdigmaten?
Publisert
Sist oppdatert

Serveringsklare middagsretter med kokte poteter, ris, pasta og ulike varianter av kjøtt, fisk og grønnsaker har i løpet av de siste årene inntatt norske dagligvarebutikker. Og alt tyder på at ferdigmiddagen har kommet for å bli. Ifølge tall fra Finansavisen øker salget av ferdigmiddager med hele 25 prosent i året.

Sjekk hvilke pølser som kom best ut i vår store pølsetest.

Produsentene lokker med velsmakende og næringsrike middager, men får vi det vi blir lovet? DinSide har sett på næringsinnholdet og testet smaken på ti tilfeldig utvalgte ferdigmiddager. Vi overlot vurderingen av innholdet til ernæringsfysiolog Gunn Helen Arsky, mens vi testet smaken.

Bør tilsette egne råvarer

- Mange av de presenterte alternativene er fine middager når du har det travelt eller ikke kan lage mat en dag, sier Arsky til DinSide Helse.

Hun anbefaler å gå for alternativene som har høy proteinandel, helst med rundt 10 g protein per 100 g vare. Ifølge ernæringsfysiologen bør du velge rettene som har rene fiske- og kjøttråvarer tidlig i ingredienslisten.

Hvilket grovbrød bør du velge?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer