Dumpingpriser på DVD

FILM: Irriterer du deg over at prisen på samme film varierer etter hvor du kjøper den? Bransjebladet Release avslører at elektronikkgigantene får spesialrabatter din lokale butikk bare kan drømme om.

Publisert
Sist oppdatert

For prisbevisste kunder blir valget enkelt når du kan få Tilbake til fremtiden-trilogien til 179 kroner hos elektronikkgiganten Lefdal, mot 399 kroner hos din vanlige videoforhandler.

Men dette er bare ett eksempel. Også Star Wars, Ringenes herre og Harry Potter er blant flere toppfilmer som faktisk har hatt en lavere salgspris enn den oppgitte innkjøpsprisen fra de ulike distributørene.

Griske småforhandlere?

De store prisforskjellene behøver nemlig ikke bety at din lokale forhandler er grisk. I følge bransjebladet Release.no er hovedforklaringen at de små DVD-forhandlerne ikke får mulighet til å konkurrere mot de store kjedene på like vilkår.

Stikk i strid med hva distributørene selv sier, dokumenterer nemlig bransjebladet at de store gigantene får kjemperabatter som småaktørene bare kan drømme om.

En feilsending

I følge Release havnet en varesending til Lefdal Stormarked i stedet hos Bærum Videosenter. Der konstaterte ledelsen til sin forbløffelse at den medfølgende DVD-boksen var priset til 160 kroner. Hos videosenteret var innkjøpsprisen alene - på den samme boksen - hele 325 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer