Strømpriser

Dumt å lade i natt

Rådet om å lade elbilen om natten fordi strømmen er billigst, gjelder definitivt ikke lørdag.

PENGER Å SPARE: Lørdag blir strømmen 31 ganger så høy i den dyreste timen som i den billigste. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
PENGER Å SPARE: Lørdag blir strømmen 31 ganger så høy i den dyreste timen som i den billigste. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Ferske tall fra Nord Pool viser at strømprisen går ned fra fredag til lørdag. Snittprisen i øst og vest blir på 135 øre per kilowattime (inkl moms), mens de i sør må betale mer: 154 øre. Det er ned henholdsvis 43 og 51 øre fra fredag.

Mer interessant er det å se på prisene time for time, for mens de fredag kveld og helt frem til klokka 10 på formiddagen lørdag ligger på 150-170 øre per kilowattime, synker prisene voldsomt i tidsrommet fra 10-17.

Faktisk er den helt nede i 5,5 øre mellom 14 og 15 på ettermiddagen i alle de tre nevnte regionene. Har du en elbil og ikke trenger den på dagtid lørdag, er det med andre ord smart å vente til lørdag formiddag før du plugger den inn. Og du sparer noen kroner på å drøye morgendusjen til utpå dagen.

– Årsaken til de lavere strømprisene er en kombinasjon av strålende sol som gir god tilgang på solenergi, høy vindproduksjon i Sør-Norge og områdene rundt og lavere etterspørsel etter strøm i helgen, forklarer Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber.

Fra klokka 17 og utover kvelden stiger prisene igjen. Fra 20-21 er prisen på sitt høyeste, 172 øre, som da er 31 ganger så høyt som den billigste timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer