Strømpriser

Dumt å lade i natt

Rådet om å lade elbilen om natten fordi strømmen er billigst, gjelder definitivt ikke lørdag.

PENGER Å SPARE: Lørdag blir strømmen 31 ganger så høy i den dyreste timen som i den billigste. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
PENGER Å SPARE: Lørdag blir strømmen 31 ganger så høy i den dyreste timen som i den billigste. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Ferske tall fra Nord Pool viser at strømprisen går ned fra fredag til lørdag. Snittprisen i øst og vest blir på 135 øre per kilowattime (inkl moms), mens de i sør må betale mer: 154 øre. Det er ned henholdsvis 43 og 51 øre fra fredag.

Mer interessant er det å se på prisene time for time, for mens de fredag kveld og helt frem til klokka 10 på formiddagen lørdag ligger på 150-170 øre per kilowattime, synker prisene voldsomt i tidsrommet fra 10-17.

Faktisk er den helt nede i 5,5 øre mellom 14 og 15 på ettermiddagen i alle de tre nevnte regionene. Har du en elbil og ikke trenger den på dagtid lørdag, er det med andre ord smart å vente til lørdag formiddag før du plugger den inn. Og du sparer noen kroner på å drøye morgendusjen til utpå dagen.

– Årsaken til de lavere strømprisene er en kombinasjon av strålende sol som gir god tilgang på solenergi, høy vindproduksjon i Sør-Norge og områdene rundt og lavere etterspørsel etter strøm i helgen, forklarer Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber.

Time-for-time-prisen lørdag 11. juni. Grafikk: Nord Pool
Time-for-time-prisen lørdag 11. juni. Grafikk: Nord Pool Vis mer

Fra klokka 17 og utover kvelden stiger prisene igjen. Fra 20-21 er prisen på sitt høyeste, 172 øre, som da er 31 ganger så høyt som den billigste timen.

I Midt- og Nord-Norge er det fortsatt langt hyggeligere strømpriser. Lørdag blir snittprisen på henholdsvis 16 øre og 13 øre, med og uten moms.

Etter 11 junidager er snittprisen som følger i de fem regionene:

  • Øst: 180 øre (74 øre i strømstøtte)
  • Sør: 188 øre (81 øre i strømstøtte)
  • Vest: 180 øre (74 øre i strømstøtte)
  • Midt: 24 øre (ingen strømstøtte)
  • Nord: 10 øre (uten moms, ingen strømstøtte)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer