Dustin Home mot resten

Kan den svenske ferskingen slå knock out på norske nettbutikker? Tja.

UOVERSIKTELIG: Nettbutikkene er på ingen måte noen statisk størrelse, og prisene varierer fra produkt til produkt. Hvordan kommer nyetablerte Dustin Home ut sammenliknet med etablerte nettforhandlere som Komplett, MPX, Netshop og Amentio?
UOVERSIKTELIG: Nettbutikkene er på ingen måte noen statisk størrelse, og prisene varierer fra produkt til produkt. Hvordan kommer nyetablerte Dustin Home ut sammenliknet med etablerte nettforhandlere som Komplett, MPX, Netshop og Amentio? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par uker ble den norske nettbutikkjungelen enda litt mer uoversiktelig. Den svenske kjeden Dustin Home etablerte seg offisielt i gamlelandet, og selv om du ikke har hørt om dem, er de et velkjent, veletablert og omfattende nettvarehus i Sverige.

Kjeden ble faktisk etablert som postordrefirma i en garasje så tidlig som 1984, og solgte den gang noe så eksotisk som disketter i ulike farger. Allerede i 1995, mens Internett var så ferskt at kun bebrillede ingeniører og noen få forskere hadde hørt om det, satte gründerne Bo og Ulla Lundevall i gang med salg av elektroniske produkter over nettet.

Hard konkurranse i Norge

14 år seinere er de altså på plass i Norge, og selv om de svenske omsetningstallene fra fjoråret virkelig er egnet til imponere (3.8 milliarder svenske kroner), så er ikke det norske netthandelmarkedet noe enkelt sted å slå seg fram.

Vi har kjørt en prissammenliking på ti populære elektronikkprodukter mellom Dustin Home og en rekke andre, norske nettbutikker. Er det grunn til å tro at de gjør suksess også i Norge?

Basert på prissjekken vår er ikke svaret opplagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer