DVD-boksen som forsvant

KROKSTADELVA: Anders Elvekrok returnerte en DVD-boks til Akers Mic. Nå er boksen som sunket i jorda. Akers Mic er lite velvillig - helt til DinSide tar kontakt.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I slutten av juli bestilte Elvekrok DVD-boksen Star Trek Season 2 fra Akersmic.no, men fikk en boks med coveret til Season 1-boksen. Prisen var 999 kroner pluss porto.

Siste gang

Ifølge Angrerettloven gjelder 14 dagers angrefrist ved netthandel. Derfor sendte han den tilbake med forespørsel om en ny og feilfri DVD-boks. En formalitet, trodde han. Siden har han verken fått filmer eller penger tilbake.

Anders Elvekrok.
Anders Elvekrok. Vis mer

- Jeg er svært misfornøyd, og kommer ikke til å handle noe mer hos Akers Mic etter dette, sier Elvekrok.

Han reagerer på uhøflige tilbakemeldinger fra Akers Mic, og forventer at de rydder opp. Men Akers Mic mener han må ta noe av skylden selv.

Skylddeling

- Vi gjorde en feil da Elvekrok fikk en feilvare. Men han burde ha returnert DVD-boksen som pakke eller i rekommandert sending, slik at den kunne spores av Posten. Hadde han ringt oss på forhånd, ville vi ha bedt ham gjøre det, sier Njål Brauer, leder for Akers Mic Online.

Elvekrok fnyser av dette.

- Jeg sendte først to e-poster, som jeg ikke fikk svar på. Da jeg ringte, ble jeg slett ikke bedt om å sende pakken registrert. Det virker som Akers Mic prøver å løpe fra ansvaret her, sier han.

Han har kvittering for returportoen, men det er ikke godt nok for Akers Mic. De nekter å gi ham en ny DVD-boks, men tilbyr å refundere halve boksen.

Postordre

- Er dette god kundebehandling?

- Ja, vi synes det er riktig at han og Akers Mic deler skylden og tar halve utgiften hver, sier Brauer.

Posten fraskriver seg rutinemessig alt ansvar så lenge sendingen ikke er rekommandert eller en registrert pakke. En av ulempene ved netthandel er nettopp at det har fellestrekk med postordre.

Du får ikke se varen før du kjøper den, og du må returnere den per post.

Les ekspertenes vurdering av saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer