DVD-krig mot Akers Mic

DVD-filmer i norsk versjon har ofte slitt med slapp lyd og lite ekstramateriale. For å gi deg mulighet til å kjøpe et bedre produkt har Akers Mic importert filmer fra USA. Nå saksøkes de. Igjen.

Publisert
Sist oppdatert

DVD-kampen i Norge er så langtfra over. I følge NRK vil fire av de største norske filmdistributørene, Nordisk Film, Scanbox, SF Norge og Universal Pictures Norway, nå gå til sak mot Akers Mic. Distributørene mener at forretningen står bak ulovlig parallellimport av kjøpefilmer, og krever derfor 12 millioner kroner i erstatning.Sjefen for Akers Mic, Trond Wikborg, frykter konsekvensene.

- Enten så blir det en ganske dramatisk reduksjon i filmutvalget i Norge, eller så må folk direktimportere selv. Og det blir en god del dyrere, sier Wikborg til NRK.

Definisjonsspørsmål

Det er forbudt å parallellimportere filmer som norske distributører har kjøpt rettighetene til. Spørsmålet blir derfor hva som kan sies å være det "samme produktet".

Er "Harry Potter og Mysteriekammeret" i filmformat det samme som "Harry Potter og Mysteriekammeret" på DVD? Og hva hvis sistnevnte foreligger med nye scener, omvisninger i Humlesnurrs kontor og test av egne trolldomskunnskaper?

Det er altså her stridens kjerne ligger.

Dømt tidligere

De fire norske distributørene og deres advokat Terje Hensrud vil altså sette en stopper for parallellimporten, og krever 11,8 millioner kroner fra Akers Mic for tapt fortjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer