Dyr eggløsning?

To problemstillinger - en løsning - flere muligheter. Enten du vil tidfeste eggløsningen for å unngå å bli gravid, eller aktivt prøver å bli det, er det mye å velge mellom. Her er en liten oversikt over de forskjellige metodene - og hvor mye de koster.

Publisert
Sist oppdatert

Teorien bak eggløsningsmålerne er denne: under eggløsningen forandrer kvinnekroppen seg. Noen eggløsningsmålere måler nivået av hormoner i kroppen - mens andre rett og slett måler temperaturen. Vi har tatt tempen på markedet for eggløsningsmålere.

Høyteknologisk

Aller hottest, for dem som er opptatt av tekniske finesser, er nok personlige fruktbarhetscomputere, PFC. BuenaVentura er et av selskapene som importerer PFCer, og tilbyr tre forskjellige modeller til å dekke forskjellige behov.

Pearly, den enkleste modellen, er liten og søt, og anbefales om du kun vil bruke PFCen som prevensjonsmiddel. Ladycomp er for deg som vil ha prevensjon men muligens planlegger barn og gir prognoser for neste eggløsning opptil 6 dager i forveien. Babycomp er PFCenes Rolls Royce, og mest interessant for deg som er mest opptatt av familieplanlegging. Den gir deg dato for neste eggløsning allerede i begynnelsen av syklusen. Du kan også plotte inn samleietidspunkt - og Babycomp vil gi deg biologisk termindato - med 24 timers sikkerhet. I tillegg kan den produsere statistikker over det meste innen interesseområdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.