Strømpris

Dyr strøm kan øke felleskostnadene

Ja, borettslaget eller sameiet du bor i kan sette opp de månedlige felleskostnadene for å dekke høye strømpriser, men de må varsle om dette i tide. Obos melder om økninger fra fem til tjue prosent.

SPARETILTAK: Tirsdag ble det nok en ny strømrekord. Sjefanalytiker Tor Reier Lilleholt i Value Insight gir deg sine beste strømtips. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Felleskostnadene kan settes opp på kort varsel når strømprisen går i været, skriver Huseiernes advokat Annita Magnussen i en nettsak.

Selv om du bor i et borettslag eller sameie der boenheten din har egen strømmåler og du selv tegner avtale med et strømselskap, har sameiet/borettslaget strømutgifter til fellesarealer, -vaskeri og eventuell felles oppvarming.

De høye strømprisene øker dermed utgiftene til sameiet/borettslaget, og disse utgiftene kan «skyves» videre til beboerene, understreker advokaten.

Alle felleskostnader i et sameie eller borettslag, skal fordeles på alle beboerne.

Kort varsel

Hvis sameiet eller borettslaget får økte utgifter til strøm, kan det altså innebære at de må øke felleskostnadene med mindre fellesutgiftene er satt med en liten «buffer».

Fellesutgiftene blir fastsatt årlig i et budsjett, og hvis dette overskrides på grunn av økte utgifter, må styret øke fellesutgiftene, slik at alle sameiets eller borettslagets utgifter blir dekket.

Og, en økning av felleskostnadene kan komme med kort varsel, ifølge advokat Magnussen. Det er ganske vanlig å varsle en slik økning én måned i forkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.