Dyr transport

Hver husholdning brukte i gjennomsnitt 60.000 kroner på transport i 2001.

Dyr transport
Publisert
Sist oppdatert

Ettersom hver husholdning samme år hadde et totalt forbruk på 290.000 kroner, utgjør kostnadene til transport faktisk hele 21 prosent.

Dette skriver Transportøkonomisk institutts fagblad, Samferdselsaktuelt. Tallene de presenterer er basert på Statistisk Sentralbyrås siste forbruksundersøkelse.

Syv prosent opp

Sammenlignes tallene med tilsvarende tall for 1999, har kostnadene faktisk økt med 4.100 kroner eller syv prosent.

Gruppen "Transport" i undersøkelsen omfatter kjøp, vedlikehold og drift av egne transportmidler, dessuten utgifter i forbindelse med bruk av kollektive transportmidler.

Utgifter til bilforsikring er også tatt med, men ikke utgifter til feriereiser, hotelltjenester og post- og teletjenester.

Bilbruk får skylden

Den høye bilbruken i det norske samfunnet ses tydelig. Av de totalt 60.000 kroner som ble brukt til transport, var hele 49.000 kroner relatert til kjøp og drift av egne transportmidler.

6.700 kroner ble brukt til kollektivtransport, inkluder taxi. Dette er en relativ sterk økning fra 1999 hvor beløpet var 5.000 kroner. Spesielt utgifter til flybilletter trekker denne posten opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer