Dyre og dårlige leiebutikker

Thorn, L'Easy og Deal er neimen ikke beskjedne når de lager avbetalingsordninger. Vi har funnet at de tar ågerrenter - for høyst middelmådige produkter.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke lærte vi av Røkke at det kan bli dyrt å ha likviditetsproblemer. Fra før hadde vi en forestilling om at kjøp på avbetaling er for folk som har dårlig råd eller dårlig økonomisk sans. For å utfordre våre egne mulige vrangforestillinger, bestemte vi oss for å ta en nærmere titt på firmaene Thorn, L'Easy og Deal.

I vår undersøkelse finner vi ingenting som avkrefter myten. Tvert imot, vi er sikrere enn noensinne på at det viser sunn økonomisk sans å skygge banen for disse ”tilbudene”.

Avbetaling = dyrt lån

Du kan betrakte avbetalingsløsninger som et lån. Du låner kontantsummen mot å betale et månedlig beløp, som et vanlig annuitetslån. Med et enkelt regneark går det an å regne ut hvor mye avdrag og rente det månedlige beløpet representerer, og det er ikke småtterier firmaene tar for at du skal få lov til å utsette betalingen.

Alle tre kjedene tilbyr PC-pakker til cirka 10.000 kroner. Rentene for å lånefinansiere i stedet for å kjøpe disse kommer opp i 20 - 25 prosent hos disse firmaene.

På Thorns forside på nettet figurerer deres ”DESIGN PC”, Amitech SmartSize 2012 uten skjerm. PCen koster 9799 kroner ved kontantkjøp. Du kan også velge avbetalingsløsningen, som koster 303 kroner måneden i 48 måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer