Dyre og unødvendige førerkort

Det nye EU-standardiserte førerkortet koster 165 kroner . - Behold ditt gamle, sier Svein Raen i Norges Automobilforbund. Han mener det nye kortet er unødvendig.

Ikke bytt ! Du kan kjøre bil med det gamle førerkortet i mange år fremover. Foto: tore
Ikke bytt ! Du kan kjøre bil med det gamle førerkortet i mange år fremover. Foto: tore Vis mer
Publisert

EU skal standardisere alle førerkort i hele Europa og det er naturlig at Norge er inkludert, sier Kirsti Klovholdt, konsulent ved Biltilsynet i Oslo.

Ikke bytt

Svein Raen, konsulent i Norsk Automobil Forbund sier at det ikke er noe vits i å bytte førerkort.

Ifølge Råen kan du fortsatt bruke både det rosa og grønne førerkortet i mange år fremover. Det eneste kravet er at førerkortet er lesbart og at det ikke har kommet luftbobler på bildet.

- Biltilsynets nye førerkortet gjelder i hele Europa, men i de fleste europeiske land aksepteres det gamle uten noen form for tilleggsdokumentasjon, sier Raen. Skal du reise til land som USA må du uansett ha et internasjonalt førerkort og dette kan bestilles fra oss for under 100 kroner, avslutter han.

Høy pris

Det nye førerkortet koster 165 kroner, men det eneste Biltilsynet gjør er å klistre ditt fotografi til et stykke papir, som så blir sendt til firmaet Norsik i Stavanger. Hele prosessen tar ti dager, og for denne jobben tar de altså 165 kroner.

Biltilsynet utsteder riktignok et midlertidig førerkort mens du venter på at ditt nye skal bli ferdig, men vi i DinSide ser ingenting som kan forsvare prisen på 165 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer