Dyre teletjenester blir billigere

Det blir nå billigere enn før å ringe til numre som starter med 815 og 810.

Billigere, men fortsatt dyrt å være telefonkunde til 810- og 815-numre.
Billigere, men fortsatt dyrt å være telefonkunde til 810- og 815-numre. Vis mer
Publisert

Telenor varsler at prisen du betaler for å ringe servicetelefoner på 810- og 815-numre nå går ned. Du må imidlertid ikke la jubelen ta overhånd for tidlig: Selv om prisen på disse tjenestene, som mange av oss alt for ofte må benytte, reduseres, betyr ikke det at det blir billig å ringe slike numre.

Såkalt gratis til 800-numre

Ringer du et 800-nummer er det i utgangspunktet gratis for deg. Det betyr at bedriften du ringer betaler hele kostnaden for samtalen. Men det betyr jo egentlig at du og jeg til sist likevel må betale gjennom prisen på bedriftens produkter.

Deler kostnaden ved 810-numre

Ringer du til numre som starter med 810, må både du og bedriften du ringer til betale hver sin del av samtalen. Prisen går nå litt ned, så en samtale hit koster deg 40 øre per minutt mot 43 øre som var prisen tidligere. I tillegg må du betale 50 øre i startpris for hver samtale.

Det finnes enkelte internettleverandører som benytter 810-numre. Disse er klassifisert annerledes, og du betaler ikke den prisen som er oppgitt her, men som regel vanlig lokal takst.

Du betaler for 815-numre

Ringer du til 815-numre betaler du for samtalen, mens bedriften du ringer til betaler hva det koster dem å benytte tjenesten uavhengig av hvor mange som ringer. Her er prisen også redusert. Fra tidligere 80 øre per minutt, slipper du nå unna med 60 øre per minutt. Startprisen er som tidligere: 50 øre per samtale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer