Dyrekos = dyr kos

Kjæledyr betyr mye kos, men det er slett ikke gratis kjærlighet.

Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden beregnet vi anskaffelseskostnadene ved en hund til cirka 12.000 kroner. Dette beløpet er imidlertid bare starten på et hundelivs antall år med høye utgifter.

Det er vel bare de mest nøkterne hundeeierne som forert hunden med tørrfor - de fleste kombinerer tørrforet med dyrere lekkerbiskener. Men selv ikke en hund med asketiske matvaner kommer blir særlig billig. I følge Forbrukerrapportens undersøkelse i februar i år, må en hundeeier med en gjennomsnittshund på 20 kilo ut med 4000 kroner i året med det dyreste foret i testen (Purina Pro Plan). Det billigste (Pedigree) koster 1500 kroner i året.

I tillegg til å mate hunden, må du belage deg på et årlig veterinærbesøk. Veterinærhøyskolen i Oslo opplyser at de anbefaler en årlig vaksine mot parvo, hvalpesyke, smittsom leverbetennelse og kennelhoste. Pris: 400 kroner.

Prøv et menneske!

Vi tror ikke vi tar hardt i hvis vi sier at mange har årlige utgifter ved hunden opp mot 5.000 kroner året. Ønsker du et lavbudsjett-liv, er dette sannsynligvis en luksus du simpelthen bør unngå. Vår påstand er at mennesker også er velegnet til å gi både selskap, tilhørighet og varme - kostnadsfritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer