Dyreparken dropper kjempeprosjekt

Byggebransjen er skuffet.

(Illustrasjonsfoto) Foto: Colourbox.com
(Illustrasjonsfoto) Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høye anbud og urolige økonomiske tider gjør at Kristiansand dyrepark utsetter utbygging i 100-millionersklassen, skriver Aftenposten i dag.

Etter planen skulle arbeidet startet på nyåret, men nå vil det tidligste bli gjennoført i 2011. Med dårlige tider i byggebransjen var det mange entrepenører på Sørlandet som så frem til oppdraget i dyreparken.

Parkens storsatsing innbefatter entreprenørkontrakter for 300-400 millioner kroner over en byggeperiode på fem til ti år. Prosjektet som nå har blitt lagt på is, har alene en kostnadsramme på rundt 150 millioner kroner.

- Et slag i ansiktet

- Dette er et slag i ansiktet for hele byggebransjen på Sørlandet. Vi har levert fra oss et anbud som omfatter alt arbeid utenom grunnarbeidet. I våre kalkyler var dette en jobb til nærmere 150 millioner kroner, sier daglig leder i BR Gruppen Gunnar Thompson til Aftenposten.

Han forteller at 80 mann ville vært i arbeid med kontrakten, som han mener også hadde hatt stor betydning for deres underleverandører.

Det kan bli kaos hos Nav!

Ikke tilpasset krisen

- Vi føler at anbudene som er levert, ikke har tatt hensyn til de økonomiske tidene vi er inne i. Materialkostnadene, som har eksplodert de siste årene, skal kraftig ned. Derfor tror vi at vi kan får mer igjen for pengene ved å utsette prosjektet, sier leder for Dyreparken Utvikling, Reidar Fuglestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer