Dyrere å reise kollektivt

Fra mandag 1. februar blir det dyrere å reise kollektivt i hovedstaden.

NYE PRISER: Kollektivtilbudet i hovedstaden blir dyrere fra 1. februar. Spesielt om du kjøper billettene ombord. Foto: Ruter AS
NYE PRISER: Kollektivtilbudet i hovedstaden blir dyrere fra 1. februar. Spesielt om du kjøper billettene ombord. Foto: Ruter AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da øker nemlig Ruter prisene på buss, trikk og bane, og legger samtidig om deler av billettsystemet.

Det begynner å bli svært vanlig for kollektivreisende i osloområdet å måtte forholde seg til Ruters endrede priser. Med morgendagens prisjustering har kollektivtransportselskapet justert prisene hele tre ganger på drøyt halvannet år.

NYTT BILLETTSYSTEM: - De sa det skulle være så lett...

Nye billetter

Samtlige billetter blir justert. Kjøper du enkeltbillett på bussen eller trikken må du nå punge ut 40 kroner, en økning på fire kroner.

Ruter har aldri lagt skjul på at de ønsker å gjøre det dyrere og vanskeligere for kunder å kjøpe billetter av konduktøren, fordi de ønsker å spare tid og øke sikkerheten for konduktørene. Kjøper du enkeltbillett før du går ombord, slipper du unna med å betale 26 kroner.

- Vi tar ut den største prisøkningen på enkeltbilletter kjøpt ombord, fordi vi ønsker å redusere salg av billetter ombord, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter AS.

En annen endring som blir gjennomført er at månedskortet skrotes til fordel for et 30-dagerskort. Prisen øker med 20 kroner til 570 kroner, og vil fra 1. mars også kunne brukes på nattbusser. Dagskortet blir erstattet med 24-timerskort, som også kan brukes på nattbusser. Prisen stiger med en femkroning til 70 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.